У Путіна є два варіанти розвитку подій на Донбасі - Тимчук

15.03.2017, 10:12

У президента РФ Володимира Путіна є два варіанти подальших дій на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За словами політика, в «ЛДНР» розігрується карта «сформованих і самодостатніх» квазідержавних утворень, що є частиною нової стратегії Путіна стосовно  Донбасу.

Парламентарій вважає, що у президента РФ є 2 варіанти подальшого розвитку подій на окупованій частині Донбасу.

«Перший - імітувати остаточне оформлення «ЛДНР» у вигляді квазідержавний формувань і тим самим тиснути на Київ - взяти ОРДЛО назад на умовах Путіна. У разі невдачі - придністровський сценарій. Другий варіант, звичайно ж, для Москви куди гірший у порівнянні з видимим нею варіантом виконання Мінських угод, але, як то кажуть, на безриб'ї і ліфчик портупея», - повідомив Тимчук.

Він зазначив, що в зв'язку з цим і було видано «указ» ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про закріплення за лінією дотику статусу «державного кордону».

«Якщо йдеться про долю квазідержави, то як мінімум у неї повинні бути якісь кордони. Не викликає сумнівів, що пан Захарченко в сльозах і соплях підписував цей «указ», що ставить хрест на його шизофренічних мріях «взяти Київ і Львів», а потім обмити свої чоботи з російської «гумдопомоги» у водах Ла-Маншу. Але соплі Захарченка не цікавлять Путіна, оскільки для нього зараз головне - самому зрозуміти, що робити з окупованим Донбасом, якщо вже Київ при всіх московських потугах норовиться взяти назад донбаський гадючник «русского мира» на умовах Кремля. І розглядаються найбільш неадекватні варіанти», - підкреслив парламентарій.

Він також упевнений, що в «ЛДНР» зараз знову стали готуватися до другого кроку після визначення «державних кордонів» - проведення «місцевих виборів» без участі України.

«На жаль, у цих умовах сьогодні у Києва немає не тільки варіантів стратегії для різних сценаріїв, які нав'язуються Москвою щодо Донбасу, а й хоча б якогось базового, концептуального бачення відновлення територіальної цілісності країни. І в цьому на сьогодні наша головна слабкість», - резюмував Тимчук.

Читайте АСН в Google News