Підозрюваному в махінаціях з ПДВ екс-консулу Грузії суд не зміг обрати запобіжний захід

15.03.2017, 09:18

Печерський районний суд Києва 14 березня не зміг обрати запобіжний захід підозрюваному в махінаціях з ПДВ екс-генконсулу Грузії в Одесі та голові фонду Михайла Саакашвілі «На благо Одеси» Тимуру Нішніанідзе, передає кореспондент ASN.

Обрати запобіжний захід Нішніанідзе завадив його дипломатичний імунітет. Воночас суд звернувся в посольство Грузії щодо отримання дозволу та відповідних документів на зняття імунітету з Нішніанідзе.

Суд також звернувся в посольство Грузії в Києві і консульство в Одесі із запитом надати документи про точну дату припинення його повноважень.

Засідання суду перенесли на 14:00 вівторка, 21 березня.

Як повідомлялося, прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що Нішніанідзе підозрюється в заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах. Слідство встановило, що Нішніанідзе, діючи у змові з іншими працівниками консульства, з червня 2012 по листопад 2013 року надав до податкового органу документи на відшкодування понад 17 мільйонів гривень ПДВ за товари, яких не купував.

Нагадаємо також, що в червні 2016 року благодійний фонд «На благо Одеси», який є підконтрольним Михайлу Саакашвілі, звинуватили у відмиванні великих грошових коштів, отриманих від контрабанди.

Читайте АСН в Google News