Стало відомо, чому в 2018 році субсидії отримуватимуть менше українців

14.03.2017, 15:16

Кількість осіб, які отримують субсидії, в наступному опалювальному сезоні зменшиться передовсім за рахунок перерахунку мінімальної заробітної плати.

Про це заявив економічний експерт Олександр Охріменко під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

"Навіть якщо не буде монетизації, то кількість осіб, які отримують субсидії, в наступному опалювальному сезоні зменшиться. По-перше, зменшиться за рахунок перерахунку мінімальної заробітної плати... Плюс, я так розумію, що перерахунок соціальної норми покликаний, щоб загальний розмір субсидій зменшився», - сказав експерт.

Що стосується боргів за тарифи на ЖКП, за його словами, вони вже дійшли до 30 млрд грн.

За словами експерта, закономірно, що якщо буде підвищуватися ціна на газ, то, відповідно, ростимуть і борги. При цьому, за його словами, в цій ситуації не допоможе списання боргів.

Він зазначив, що монетизація субсидій - це краще, але цей процес також має означати зменшення кількості осіб, які їх отримують.
«Таких людей буде на порядок менше», - зазначив Охріменко, уточнивши, що це дуже соціально незахищені люди.

Відзначимо, що монетизація субсидій передбачає економію газу і повернення коштів, які українські сім'ї змогли заощадити на комуналці.

Читайте АСН в Google News