Обама розлютився через звинувачення Трампа у прослуховуванні

08.03.2017, 16:47

Екс-президент США Барак Обама був розлючений, дізнавшись про звинувачення чинного глави країни Дональда Трампа про організацію незаконного прослуховування в будівлі Trump Tower під час президентських виборів 2016 року.

Як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на два джерела, близькі до Обами, той вирішив не відповідати на звинувачення Трампа, однак сприйняв їх як образу.

Американські журналісти підкреслюють, що після інавгурації Трамп і Обама жодного разу не розмовляли. При цьому Трамп намагався зателефонувати Обамі, щоб подякувати за лист, який залишає колишній президент новому в Овальному кабінеті, але Обама в той момент подорожував.

Експерти відзначають, що в американській історії ще не було випадку, щоб чинний президент США звинувачував свого попередника в скоєнні кримінального злочину.

Нагадаємо, 4 березня Трамп написав у своєму мікроблозі Twitter, що нібито Обама організував прослуховування телефонів в Trump Tower під час минулорічної виборчої кампанії. 5 березня директор ФБР Джеймс Комі звернувся до Мін'юсту з проханням спростувати або пояснити заяви президента про прослуховування.

У свою чергу прес-секретар Обами Кевін Льюїс заявив, що «ні президент Обама, ні хтось зі співробітників в Білому домі ніколи не організовував стеження за американськими громадянами».

Читайте АСН в Google News