Суд поновив на посаді підозрюваного в корупції суддю Ємельянова

04.03.2017, 16:48

Вищий адміністративний суд України від 2 березня задовольнив позов судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова, скасувавши рішення Вищої ради юстиції щодо відсторонення судді від виконання обов'язків, повідомляє «Громадське ТБ» з посиланням на джерела в суді.

Також Вищий адміністративний суд України постановив стягнути з Вищої ради юстиції на користь судді Артура Ємельянова судовий збір в розмірі 1280 гривень.

Нагадаємо, 12 січня цього року Вища рада юстиції України на два місяці відсторонила від роботи суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова, якого підозрюють в корупції та втручанні в роботу суду. 18 жовтня минулого року співробітники ГПУ повідомили про підозру у вчиненні злочинів суддям Вищого господарського суду Артуру Ємельянову і Віктору Татькову, які займали в 2011-2014 році посади голови суду та заступника голови. За даними Генпрокуратури України, ці судді підозрюються в скоєнні злочинів, передбачених статтями КК України (втручання в діяльність судових органів) і (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду).

Читайте АСН в Google News