Поліція затримала 37 осіб, що напали на учасників блокади на Донбасі

28.02.2017, 15:13

Поліція затримала 37 осіб, які брали участь у конфлікті на залізничній станції Кривий Торець на Донбасі, де перебувають учасники блокади торгівлі з російськими окупантами.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, в поліцію повідомлення про конфлікт надійшло о 13:20.

«На місце виїхала слідчо-оперативна група і керівництво Торецького відділення поліції. Станом на 14:40 поліцейські затримали 37 осіб, які вчинили напад на учасників блокади. Встановлюються особи кожного учасника конфлікту. Ведеться перевірка», - розповів Аброськін.

У свою чергу активний учасник блокади, народний депутат Семен Семенченко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що на редут «16 добровольчий» напали тітушки у великій кількості, а також «бабусі» для камуфляжу і ТБ.

За словами Семенченка, у одного з захисників редуту легке ножове поранення. «На блокпостах максимально намагаються затримувати рух допомоги з інших редутів. Хлопці тримаються», - додав політик.

У штабі блокади торгівлі з окупантами в свою чергу повідомили, що «перші дві спроби штурму були відбиті, тітушки відійшли і перекрили підходи і під'їзди до редуту».

«Вдалося уникнути застосування вогнепальної зброї. Судячи з дій поліції, змусити гарнізон редуту застосувати вогнепальну зброю з метою самозахисту, очевидно, і було основним завданням режисера цієї провокації. Велика частина так званих «тітушок» явно має ознаки військової підготовки, однак особи нападників поки не встановлені», - розповіли в «штабі».

Нагадаємо, 2 лютого учасники торгової блокади перекрили залізничні колії біля Бахмута. 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади Донбасу. Було заблоковано рух 12 поїздів. 16 лютого активісти заявили, що слідом за залізницею почали блокування автомобільних доріг.

Читайте АСН в Google News