В ООН не вітають визнання Росією "паспортів", але хвалять за доставку гуманітарки на Донбас і просять ще грошей

28.02.2017, 12:19

В ООН обережно натякнули, що визнання Росією "паспортів" псевдореспублік «Л/ДНР» ускладнить Мінський процес. Але водночас похвалили, що Росія доставляє гуманітарну допомогу на Донбас. Визнання Росією "паспортів" терористичних "ДНР" та "ЛНР" може затягнути й ускладнити Мінський процес. Про це в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант" заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

"Я не знаю. З одного боку, важливо, щоб у людей були документи. Але, з іншого боку, не можна, щоб робилися кроки, які ускладнюють Мінський мирний процес. Я не кажу, що це такий крок - будь ласка, не зрозумійте мене неправильно. Треба пам'ятати, що головне завдання - домогтися врегулювання", - підкреслив він. Водночас чиновник ООН закликав Росію вплинути на ситуацію на Донбасі.

«Я завжди закликаю російську владу допомогти нам у плані роботи з людьми, які контролюють український Донбас. І ми говоримо: Росія, будь ласка, наскільки це можливо, здійсніть тиск на людей на Донбасі», - заявив він.

Також чиновник згадав про те, що звертався до керівництва Росії з пропозицією збільшити фінансування офісу комісара ООН у справах біженців. Зараз Росія виділяє на нього близько $2 млн на рік.

Читайте АСН в Google News