Сюмар повідомила, що на місце Гонтаревої пропонують поставити Яценюка. Але "він не хоче"

27.02.2017, 12:20

Замінити Валерію Гонтареву на посаді голови Національного банку України в деяких політичних колах пропонують Арсенієм Яценюком. Про це 27 лютого під час круглого столу в Києві повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, передає кореспондент ASN.

"Валерія Гонтарева є лідером недовіри серед усіх політиків. Все через курс НБУ на зачистку банківської сфери і на плаваючий курс. Ми опускаємо гривню і не кредитуємо економіку. Це неправильно, тому що завдання НБУ - кредитувати економіку. Тому я б не дивувався її бажанню піти у відставку. Це насправді диво, що вона до цих пір на цій посаді. Щодо Арсенія Яценюка, наскільки мені відомо, він не бажає обіймати цю посаду, хоча такі пропозиції і така рокіровка обговорюється", - сказала Сюмар.

Як раніше повідомляла АСН, в понеділок, 27 лютого, ЗМІ повідомили про намір голови НБУ Валерія Гонтаревої піти у відставку. Згодом у Національному банку України цю інформацію спростували, зазначивши, що про зміни в складі правління регулятора повідомлять за місяць.

Читайте АСН в Google News