Підозрюваний у державній зраді нардеп Артеменко прибув на допит у ГПУ

24.02.2017, 10:24

Народний депутат України Андрій Артеменко в п'ятницю вранці, 24 лютого, прибув на допит до Генеральної прокуратури у справі про план врегулювання конфлікту на сході України, передає Інтерфакс-Україна.

«Я в Києві, я йду на допит на підставі повідомлення в пресі, тому що повістку так і не отримав», - сказав він.

При цьому він підкреслив, що не збирається залишати Україну. «Не дочекаєтесь», - заявив він.

«Я розумію, що з тієї ініціативи, яку я оприлюднив у Нью-Йорку (публікація в газеті The New York Times. - Ред.), преса витягла тільки одну фразу, яка була розкручена, - оренда Криму, і не звернула уваги на все то, що я насправді хотів донести нашому народові», - додав він.

Нагадаємо, газета The New York Times повідомила, що в складанні документа про те, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з РФ, брав участь депутат Андрій Артеменко. У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в довгострокову оренду терміном на 50 або 100 років.

Після оприлюднення цього матеріалу прокуратура АР Крим 21 лютого відкрила кримінальне провадження про державну зраду з боку народного депутата Андрія Артеменка.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що позиція Артеменка не збігається з його позицією і позицією політсили. Тому його виключили з фракції Радикальної партії. Також радикали вимагають від Артеменка скласти депутатський мандат.

Читайте АСН в Google News