Білорусу, який воював на Донбасі, дали в Польщі статус біженця

24.02.2017, 08:57

Польський суд постановив надати статус біженця громадянину Білорусі з прізвищем Рустам Док, який воював на боці ЗСУ на Донбасі. В Україні білорусу відмовили в наданні такого статусу.

Як повідомив Рустам Док на своїй сторінці в Facebook, зі статусом біженця він починає в Польщі нове життя.

Білорус розповів, що воював на Донбасі з 2014 року, і українська влада прийняла його документи, необхідні для отримання громадянства, але вони потрапили до бойовиків і були опубліковані в інтернеті.
«Через це на моєму навчанні, роботі, квартирі і житті в Білорусі можна було поставити хрест. Повернутися можна було в тюрму, бо завдяки українській владі на батьківщині на всіх нас заведені кримінальні справи за статтею «найманство», незважаючи на те, що ми не просто воювали безкоштовно, але ще і витрачали на це свої гроші», - підкреслив Рустам док.

Він зазначив, що безрезультатно подавав документи для отримання українського громадянства.

«Тому в серпні 2016 року мені довелося нелегально перейти кордон з Польщею, а після тижневого походу по лісах і горах вже на польській стороні звернутися з проханням про надання притулку. Сьогодні я отримав лист про те, що мені Республіка Польща, чужа ще країна, за яку я не воював і для якої я був ніким, надала мені статус біженця, за що я безмежно вдячний», - написав він.

Читайте АСН в Google News