РФ може застосувати контингент у Придністров'ї для нападу на Україну - Порошенко

22.02.2017, 13:13

Росія може застосувати свій контингент у невизнаному Придністров'ї для нападу на Україну. Про це під час оперативних зборів ЗСУ в Києві заявив Президент України Петро Порошенко.

«Російський військовий контингент на південному заході - в придністровському районі Молдови, неконтрольованому Кишиневом, теж може бути використаний в будь-який момент для атаки на нашу територію і загрожує нашим кордонам», - зазначив Президент, передає «Інтерфакс-Україна».

Порошенко підкреслив, що для президента РФ Володимира Путіна кордону з Україною не існує. Він упевнений, що Путін не вважає українців окремим народом, «тобто заперечує саме наше існування».

«І це не ідеологічна риторика! Такі заяви - це загроза, серйозніше якої бути не може. Саме невизнанням деяких європейських народів нацисти, - згадаймо історію, - мотивували їхню окупацію. Саме невизнання права українців на самовизначення є зараз і в основі російської політики щодо України. Підстав вважати, що ці основи, або як там у них називається, «скрєпи», найближчим часом здригнуться - ніяких», - заявив Порошенко.

Також Президент України додав, що ворожий курс щодо України і всього зовнішнього світу користується, як це не прикро, високою підтримкою з боку російських виборців.

Читайте АСН в Google News