У колоні 60-го «гумконвою» помічений автомобіль спецзахисту - ДПСУ

21.02.2017, 10:33

У складі 60-го так званого «гуманітарного конвою», який вторгся на Донбас з РФ, помічений спеціалізований автомобіль радіаційного, хімічного і біологічного захисту, повідомили в Державній прикордонній службі України.

«Особливістю цієї колони є те, що в її складі слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може належати до категорії «гуманітарного» вантажу першої необхідності», - йдеться в повідомленні.

Українські прикордонники наголосили, що переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного права. Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

За даними ДПСУ, з 5:50 до 6:30 через російський пункт пропуску «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну було 15 вантажівок нібито з продуктами харчування. Друга колона «гумконвою» через пункт пропуску «Донецьк» (РФ)  станом на 9:00 державний кордон не перетинала.

Нагадаємо, що 21 лютого Росія відправила терористам на Донбас 60-й «гумконвой», що складається з 26 автомобілів, які везуть 300 тонн вантажу. Росіяни стверджують, що в основі вантажу - продукти харчування, продуктові набори для дітей віком до 1 року.

Читайте АСН в Google News