Москаль про блокаду вугілля: Не можна вночі стріляти, а вдень - торгувати!

16.02.2017, 10:52

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявляє про необхідність вирішення питання про блокаду вугілля з Донбасу на іншому рівні, ніж це вирішується зараз. Москаль вважає, що від початку рішення дозволити подібну торгівлю було неправильним, оскільки не може бути сприйняте як нормальне явище тими, чиї родичі загинули або воюють на Донбасі.

«Це у людей викликає ненормальні почуття. Так, знаходяться правильні доводи, але вони не можуть бути сприйняті нормально людьми, в чиїх населених пунктах вже був похорон, це неможливо», - заявив губернатор, передає hardnews.

Також Геннадій Москаль заявляє, що в ситуації, що склалася,  від початку винні ті, хто замість шукати альтернативний шлях, дозволив торгувати з окупованими територіями. «Щоб не було блокування, не треба було давати привід. Привід дала держава. Є вугілля, яке треба возити, є шахти ДТЕК (Ріната Ахметова), зареєстровані в Сєверодонецьку, платять усі податки... ТЕЦ у Щасті працює на вугіллі, яке в Свердловську та Ровеньках.... Електростанція забезпечує електроенергією Луганську область. Мені говорили: ось, ви не розумієте. Так, я не розумію. Я розумію одне: або ми воюємо, або ми торгуємо. Одне з двох: ми повинні зробити вибір і на тому поставити крапку. Ми не зможемо вдено ​​торгувати, а вночі відкривати вогонь», - заявив Геннадій Москаль.

Читайте АСН в Google News