Алчевський меткомбінат призупинив роботу через блокаду Донбасу

15.02.2017, 12:32

Алчевський металургійний комбінат, який розташований на тимчасово непідконтрольній території, частково призупинив роботу через відсутність сировини. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

«Отже, зупинена робота Алчевського меткомбінату. Причина - відсутність руди. Можливо, я б теж у захваті аплодував, виходячи з того, що власниками (співвласниками) є російські компанії... А тисячі робітників, які працюють у цій галузі, вони не громадяни України? А, їхні сім'ї? А податки вся ця галузь у бюджет не України платить? Немає у мене захоплення від цієї новини. Ні...» - написав Тука.

Зупинка потужностей відбулася через блокаду залізничних колій у зоні АТО, бо стало неможливо доставити залізну руду і коксівне вугілля на підприємство, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на представників комбінату.

Зокрема сказано, що 13 лютого підприємство не виплавило жодної тонни чавуну. Коли відновляться роботи на комбінаті, представники підприємства не знають.

Так само в соцмережах працівники комбінату повідомили, що "він буде працювати поки без нічної зміни, за п'ятиденкою."

Читайте АСН в Google News