Київ увійшов до рейтингу кращих студентських міст світу

15.02.2017, 09:34

Київ увійшов до Міжнародного рейтингу кращих студентських міст світу 2017 року. Очолили список Монреаль, Париж і Лондон.

Українська столиця перебуває на 97 місці зі 100, пише «Дзеркало тижня». Київ відзначений як місто з відносною (у порівнянні з іншими містами в рейтингу) дешевизною життя. Відзначено також необхідність вивчення іноземними студентами української мови для повсякденного спілкування в місті. Серед університетів відзначені КПІ і КНУ ім. Шевченка.

У новому рейтингу компанії QS Best Student Cities 2017 (Велика Британія) перераховані 100 кращих студентських міст світу. Вперше в історії рейтингу (з 2012 року) канадський Монреаль забрав першість у Парижа (він на другому місці), а Лондон піднявся на дві позиції і розмістився на третьому місці.

Були проаналізовані дані 125 міст, оцінка проводилася за шістьма критеріями, серед яких - популярність міста, фінансова доступність, рейтинг місцевих університетів, інтернаціональність студентського складу, активність роботодавців, а також думка самих студентів.

Разом з тим в 2016 році видання The Economist представило свій щорічний рейтинг кращих і гірших міст для життя. Десятку найгірших міст для життя очолив Київ. На оцінку вплинула ситуація на Донбасі.

Читайте АСН в Google News