Генерал, який командував на передовій в АТО, помер на робочому місці

11.02.2017, 20:31

Сьогодні в своєму кабінеті раптово помер керівник Національного університету оборони України, колишній перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов. Про це в Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

«Геннадій Воробйов свого часу відмовився виконувати злочинний наказ і посилати військових проти Майдану. Він брав участь в розробці багатьох військових операцій, в тому числі і під Дебальцево. Будучи першим заступником начальника Генерального штабу ЗС України понад два роки війни прослужив на передовій. Спасибі, Геннадіє Петровичу, за гідну службу. За чесність, витримку і за мужність спасибі. Світла пам'ять про Вас залишиться в наших серцях», - написав Петро Порошенко.

У свою чергу, радник глави України Юрій Бірюков в Facebook повідомив, що причиною смерті Геннадія Воробйова стали проблеми з серцем.

«Сьогодні він провів нараду, після якого повернувся в свій кабінет ректора Університету оборони України, і помер, серце. Талановитий. Розумний. Мудрий. Не завжди зручний. Геннадій Воробйов, позивний «Вільний»», - написав Юрій Бірюков.

Читайте АСН в Google News