Адвокат судді телефонував в інститут Шалімова дізнатися, скільки коштує нирка. Бракує грошей на заставу

10.02.2017, 12:56

Апеляційний суд Києва, в якому зранку розглядається оскарження на запобіжний захід для затриманого за підозрою в замаху на хабарництво судді Господарського суду Любомира Головатюка, заборонив за наполяганням останнього аудіо- та відеофіксацію пресою того, що відбувається в залі суду. Про це із зали суду передає кореспондент ASN.

  

 

Водночас ця заборона не стосується вільних слухачів справи і самі представники преси із зали суду не видалені. На початку засідання суддя Олег Присяжнюк заявив самовідвід, оскільки, за його аргументами, раніше він працював разом із Головатюком. 

Однак Головатюк та його адвокати виступили проти самовідводу, заявивши, що в КПК немає підстав для нього в подібних випадках. У підсумку в самовідводі судді було відмовлено.

Під час розгляду апеляції адвокат затриманого судді заявив, що той бідний і 4 мільйонів, під які той може вийти на свободу, у Головатюка немає, що все його майно не коштує і 1 мільйона гривень. 

 

І що судді залишається хіба що «здати нирку на органи». Адвокат заявив, що дзвонив в інститут ім. Шалімова дізнатися, скільки коштує нирка, якщо здати її на органи, де йому відповіли, що це - 15 тисяч доларів.

Зауважимо, що в е-декларації за 2015 рік Любомира Головатюка зазначено, дохід від заробітної плати склав майже 235 тис. грн, готівкою він має 250 тис. грн, а його дружина - 500 тис. грн. У власності судді також перебуває квартира площею 86.6 кв. м, будинок, площею майже 200 кв. м і три земельні ділянки загальною площею понад 6 га.

Читайте АСН в Google News