РФ готувала наступ під Авдіївкою - місія США при ОБСЄ

10.02.2017, 10:33

У звітах СММ ОБСЄ є докази, що напередодні загострення ситуації біля Авдіївки російсько-окупаційні війська планували масштабний наступ. Цю заяву вчора, 9 лютого, зробила під час засідання постійної ради у Відні представник США в ОБСЄ Кейт Бернс.

Існує свідоцтво військового нарощування об'єднаних російсько-терористичних сил в районі Авдіївки напередодні наступу, передає InfoResist. «За тиждень до початку штурму СММ ОБСЄ спостерігала в підконтрольному терористам Хрустальному вантажівки з боєприпасами, які розміром і формою відповідали ракетам для РСЗВ. За два дні до загострення БПЛА СММ помітив 45 вантажівок військового типу в камуфляжному забарвленні за 500 метрів від залізничної станції в контрольованій терористами Амвросіївці, яка розташована за 15 км від російського кордону. Бойовики переслідували спостерігачів ОБСЄ і змусили їх покинути місцевість. Того ж дня СММ було відмовлено в доступі до підконтрольного терористам н.п. Маркине, що розташований менш ніж за 5 км від російського кордону», - сказала Бернс.

За її даними, супутникові фото показали не менше шести артилерійських позицій на підконтрольній терористам території в межах досяжності Авдіївки. Бернс додала, що комбіновані російсько-окупаційні війська розширювали свої позиції в районі Авдіївки протягом півроку, зокрема і в підконтрольних Києву районах на лінії конфлікту.

«Ескалацію підготувала Росія і бойовики. Як тільки почалися активні бойові дії, об'єднані російсько-терористичні сили блокували доступ СММ ОБСЄ до Ясинуватої протягом наступних трьох днів», - сказала представник СММ.

Читайте АСН в Google News