Заліщук поскаржилась на розбитий під час бійки в Раді комп'ютер

09.02.2017, 15:09

У кулуарах Верховної Ради України під час ранкового засідання 9 лютого нардеп фракції БПП Світлана Заліщук розповіла про свій стан після бійки її колег, передає кореспондент ASN.
"Зі мною все в порядку. У мене просто розбитий комп'ютер, я сиділа поруч з Сергієм (Лещенком, якому розірвали піджак під час бійки в парламенті. - АСН)", - заявила вона.

Нардеп додала, що проблема навіть не в зіпсованих речах під час бійки в парламенті.

"Але проблема не в цьому. Проблема в тому, що депутати БПП зривають засідання антикорупційного комітету, де розглядаються важливі питання, зокрема, Конституційного Суду... Я сподіваюся, що президент почув свого депутата (Івана Мельничука. - АСН)", - зазначила вона.

У свою чергу спікер парламенту Андрій Парубій в черговий раз попросив нардепів не битися в залі.

"Я вважаю неприйнятним бійки в залі. Вважаю, це дискредитує і тих, хто бере участь в них, і весь парламент. А крім того, колеги, це просто зриває голосування по надважливих законопроектів, зокрема, щодо судової реформи, яке стояло у нас в перерви ", - заявив він.

Спікер згідно з Регламентом, звернувся до регламентного комітету:

"Щоб регламентний комітет виніс це питання на свій розгляд і дав пропозиції щодо прийняття відповідних заходів з щодо цього інциденту".

Нагадаємо, що рамках Регламенту депутата можуть видалити із залу на 5 або більше засідань.

Читайте АСН в Google News