"Міністру ДНР" оголосили підозру в незаконному затриманні 4 українських підлітків

09.02.2017, 11:01

Так званому "міністру державної безпеки терористичної організації «ДНР», яким є громадянин Російської Федерації Павленко В.М., оголошено підозру в незаконному позбавленні волі 4 українських підлітків. Прокуратурою Донецької області за цим фактом здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, повідомляє прес-службвідомства.

Як наголошується в повідомленні, слідчі встановили, що за наказом Павленка, у вересні 2016 року бойовики затримали чотирьох громадян України 1998-2001 років народження, яких незаконно утримують під вартою.

Оскільки підозрюваний перебуває на тимчасово непідконтрольній території, за цим фактом проводиться заочне досудове розслідування.

Як раніше повідомляла АСН, у вересні 2016 року в так званій псевдореспубліці «ДНР» були затримані неповнолітні молоді люди, яких звинуватили "в диверсіях проти республіки". Пізніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що бойовики пообіцяли до Нового року звільнити дітей.

Читайте АСН в Google News