Парубій хоче зобов'язати всіх депутатів виступати українською мовою

08.02.2017, 19:13

Спікер українського парламенту Андрій Парубій вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, який вносить зміни в законодавство щодо мовної політики під час виступів на засіданнях парламенту, його комітетів і комісій.

У документі №6059  пропонується закріпити положення, що всі виступи у Верховній Раді України повинні вестися тільки українською мовою.

Уточнюється, що переклад виступів глав іноземних держав, глав парламентів інших країн, глав диппредставництв іноземних держав, інших офіційних осіб іноземних держав та офіційних осіб міжнародних організацій державною мовою, у разі необхідності, забезпечує Апарат ВРУ.

Проект закону був поданий на розгляд депутатів після того, як між парламентаріями від Опозиційного блоку і Парубієм виникла мовна суперечка.

За інформацією УНІАН, на трибуну вийшла Наталія Королевська, яка розпочала виступ російською мовою. У відповідь Парубій закликав говорити її державною мовою, після чого Королевська погодилась, але попросила використовувати цей підхід до всіх інших депутатів.

Читайте АСН в Google News