Суд не продовжив домашній арешт рецидивісту через халатність прокуратури

07.02.2017, 16:26

Печерський районний суд Києва не подовжив запобіжний захід Юрію Крисіну у вигляді цілодобового домашнього арешту. Останньому інкримінують хуліганство (ч. 4 ст. 296)  у справі про пограбування АЗС. Нагадаємо, Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста "Вестей" В'ячеслава Веремія під час подій на Майдані, повідомляє кореспондент ASN.

В ході засідання 7 лютого адвокати наполягали на зміні запобіжного заходу на більш м'який - нічний домашній арешт, аргументуючи тим, що Крисіну треба утримувати родину і що досудове слідство по справі вже завершено та триває ознайомлення з матеріалами справи підозрюваним.

Також адвокат Ю. Крисіна вимагала від суду заборонити присутність ЗМІ у залі, на що отримала відмову.

 

Водночас представники прокуратури заявили, що повторно звернуться до Печерського райсуду щодо запобіжного заходу Крисіну вже завтра, 8 лютого.  Так прокурор Департаменту спецрозслідувань ГСУ ГПУ Олег Гаркуша пояснив журналістам, що суддя Христина Тарасюк відмовила в задоволенні клопотання по суті з формальних підстав - на клопотанні не було підпису прокурора, а лише  слідчого. Тому завтра те ж саме клопотання знову буде спрямовано до суду.

Нагадаємо, запобіжний захід у Ю. Крисіна триває до 9-го лютого включно.

Він мав носити ще й електронний браслет.

Сам Крисін у суді відкидає всі звинувачення і підозри у вбивстві, аргументуючи це тим, що у разі вчинення тяжкого злочину намагався б покинути Україну, чого не зробив.  

 

Нагадаємо, що Ю. Крисін окрім справи В’ячеслава Веремія та пограбування АЗС, проходив по справі щодо незаконного поводження з боєприпасами, по якому отримав умовний термін засудження.  

Читайте АСН в Google News