«Народний фронт» за введення воєнного стану в ОРДЛО, а БПП - проти

07.02.2017, 11:41

Депутати фракції «Народний фронт» виступають за введення воєнного стану в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це в кулуарах Верховної Ради України 7 лютого заявив екс-комбат та народний депутат фракції «Народний фронт» Юрій Береза, передає кореспондент ASN. 

«З травня минулого року в ОРДЛО проходять тренування стосовно відступу до Росії керівників так званих бандитських груп. Тобто, там ситуація - непроста. Там паніка в більшості частин! І Україна дала їм відповідь на повну міць», - сказав він.

Екс-комбат пояснив причини ескалації конфлікту під Авдіївкою. «Чому саме Авдіївка? Тому що вона ближча для відкриття вогню тими калібрами, які заборонені Мінськими угодами. Друге, мало хто про це говорить, але в Авдіївку була відправлена частина російського спецназу, який прийшов «складати іспити» на території України, вбиваючи українських громадян. І все вже пішло як снігова лавина», - наголосив він. 

Береза вважає, що воєнний стан в ОРДЛО треба було запроваджувати з самого початку протистояння:  «В першу чергу, це питання до Президента! На мою думку, ми мали би ще під час Іловайських подій оголосити про війну в 2014 році. На жаль, цього зроблено не було. Якщо буде внесений такий законопроект до Верховної Ради, я буду голосувати за нього», - запевнив він.

Водночас у «Блоці Петра Порошенка» вважають, що підстав для запровадження воєнного стану в ОРДЛО немає. Так, заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко в кулуарах Ради заявив:  «На сьогодні немає підстав для введення воєнного стану. Треба розуміти, що воєнний стан - це обмеження пересування, це цензура, це заборона виборів. Тому, коли політичні сили, які хочуть дострокових виборів, водночас заявляють про необхідність воєнного стану («Батьківщина». - АСН), це суперечить  одне одному. Тому, на мій погляд, їм нема про що більше поговорити».

Читайте АСН в Google News