ГПУ на хабарі затримала директора департаменту платіжних систем Нацбанку

03.02.2017, 10:29

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України затримало директора департаменту платіжних систем Національного банку України та трьох його спільників при отриманні хабара в 25 тис. доларів, повідомили в прес-службі відомства.

«2 лютого при отриманні останньої частини неправомірної вигоди в сумі 25 тис. доларів затримали директора одного з департаментів Національного банку України і трьох його спільників, які виступали в ролі посередників. Однна із зазначених осіб є громадянином Республіки Азербайджан», - повідомили в ГПУ.

За даними слідства, керівник департаменту платіжних систем НБУ в корисливих цілях розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через зазначених посередників від директора однієї з компаній хабара на загальну суму 35 тис. доларів в два етапи. Хабарник обіцяв видати компанії відповідне свідоцтво про реєстрацію в НБУ внутрішньодержавної платіжної системи «Платисервіс» для здійснення готівкових та безготівкових переказів у межах України.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Читайте АСН в Google News