Терористи, прикриваючись живим щитом, стріляють із окупованого Донецька - Bellingcat

03.02.2017, 09:41

Міжнародна група слідчих Bellingcat проаналізувала супутникові знімки і свідчення очевидців і прийшла до висновку, що терористи «ДНР» стріляють із реактивних систем залпового вогню, встановлених у житлових кварталах підконтрольного їм Донецька.

«Як мінімум 31 січня і 1 лютого 2017 року з району гіпермаркету «Ашан» у контрольованому сепаратистами Донецьку неодноразово здійснювалися пуски РСЗВ», - йдеться в доповіді, опублікованій 2 лютого.

Розслідувачі прийшли до висновку, що кількаразове використання місця пуску за 200 м від «Ашану» вказує на те, що ця місцевість була вибрана спеціально, а життя цивільних осіб були навмисно піддані ризику.

«З огляду на близькість обох місць пусків до розташованої в цій місцевості цивільної інфраструктури, будь-яка українська контратака, покликана придушити вогонь РСЗВ, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають у цьому районі. Для пусків вочевидь використовувалися реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», шасі яких дозволяють машинам пересуватися по бездоріжжю», - резюмують в Bellingcat.

Читайте АСН в Google News