Захист отримав уточнену підозру у держзраді Януковича-втікача

30.01.2017, 17:55

Адвокатам  екс-президента України Віктора Януковича вручили уточнену підозру у державній зраді. Про це заявив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає кореспондент ASN.

«Сьогодні о 15:44 Головною військовою прокуратурою ГПУ захисникам підозрюваного Януковича повідомлено про завершення спеціального досудового розслідування за підозрою Януковича у вчиненні державної зради у пособництві представникам влади та службовим особам Російської Федерації з метою зміни меж та держкордону України, а також у пособництві веденню агресивної війни проти України. Одночасно нами розпочато процес ознайомлення з матеріалами досудового розслідування та доказами досудового розслідування», - сказав він.

Також він додав, що сьогодні адвокати відмовилися ознайомлюватися зі справою, але їм під розписку було вручено запрошення на 31 січня - 3 лютого та 6-8 лютого для ознайомлення зі справою.

Кравченко попередив, що коли адвокати затягуватимуть з ознайомленням, то прокуратура проситиме суд обмежити їм час ознайомлення. Він сподівається що цю справу суд розпочне розглядати вже у лютому. А якщо Янукович не явиться в Україну до того часу, то прокурори клопотатимуть про заочне судове слідство. Він також додав, що обвинувачення має понад 30 свідків, що готові свідчити проти Януковича у цій справі.

За його словами прокуратура РФ відмовилася виконати запит ГПУ про вручення підозри Януковичу, і що окрім адвокатів цю підозру розіслано на всі відомі адреси проживання Януковича.

Читайте АСН в Google News