Пентагон заявив про готовність вести війну в космосі

27.01.2017, 10:33

Росія веде розробки зброї, яку може використовувати проти американських космічних супутників, заявив глава Стратегічного командування збройних сил США Джон Е. Хайтен, передає прес-служба Пентагону.

«Ми повинні стримувати погану поведінку в космосі, ми повинні стримувати конфлікти в космосі», - заявив він, додавши, що йдеться про такі країни, як Китай і Росія, які активно займаються розробкою космічної зброї.

Росія, за його словами, веде розробки антисупутникових систем з 1980 року. Зараз росіяни розробляють зброю, зокрема лазерну, яка ставить під загрозу американські супутники.

Хайтен сказав, що Китай публічно заявив, що буде використовувати космічний простір виключно в мирних цілях. Китай також був активним прихильником комітету Організації Об'єднаних Нації з мирного використання космічного простору. Однак, за його словами, китайці «найбільш агресивна нація в світі, яка створює зброю, здатна кинути виклик Сполученим Штатам у космосі в майбутньому».

«Ми повинні запобігти цьому, і кращий спосіб запобігти війні - бути готовим до війни. Таким чином, Сполучені Штати мають намір зробити це, і ми збираємося переконатися, що всі знають, що ми готові до війни», - заявив американський генерал.

Читайте АСН в Google News