У «місячних перегонах» за Lunar X-Prize від Google залишилось 5 команд

26.01.2017, 07:31

П'ять команд із 16 вийшли в фінал конкурсу Lunar X Prize. Про це сказано на сайті конкурсу. Це команди SpaceIL, Synergy Moon, Moon Express, Hakuto і Team Indus. Учасники розташовані в різних куточках планети, від США до Японії. Для перемоги в конкурсі команди повинні показати місяцехід, який зможе м'яко сісти на Місяць, переміститися по його поверхні на 500 метрів і передати на нашу планету відео у високій роздільній здатності в режимі реального часу. Ще однією умовою було встигнути показати комісії до кінця минулого року пакет документів, що включає контракт на запуск.

Першою компанією, яка задовольнила всі вимоги, стала ізраїльська SpaceIL, за ними дозвіл на польоти отримала Moon Express з Каліфорнії. У другій половині минулого року дозвіл отримали індійці Team Indus, завдяки яким, можливо, на Місяці вдасться зварити пиво, й інші учасники.

До 31 грудня 2017-го вони мають запустити космічні апарати на Місяць. Головний приз, 20 млн дол США, отримає перша команда, апарат якої виконає всі необхідні завдання.

Читайте АСН в Google News