Розенко назвав перевізників «подонками» за зростання вартості проїзду

25.01.2017, 14:02

В уряді обіцяють «дати по руках» усім, хто безпідставно піднімає ціни на товари та послуги. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання уряду 25 січня заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент ASN.

«Давайте не лякати людей! Ми всі чудово знаємо, що завжди протягом 25 останніх років під час новорічних свят тимчасово зростають ціни на продукти харчування тощо», - заявив він.

Щодо зростання вартості проїзду, то Розенко вважає, що у перевізників немає жодних підстав піднімати ціни на проїзд у громадському транспорті: «Зрозуміло, що завжди знайдуться деякі подонки, які хочуть на цій ситуації нажитися, заробити собі зайвий гешефт».

Він наголосив, що в кожній області та кожному районі, а не лише в Києві, створені робочі групи. «Які перевіряють, щоб законодавство про 3200 грн мінімальної зарплатні виконувалося. І друге - щодо зловживань у тарифній політиці. Щоб давати по рукам тим, хто хоче нажитися на соціальній проблемі громадян. Я на сьогодні маю інформацію, що в абсолютній більшості міст та селищ України не відбувається підвищення цін на транспорт. Є окремі випадки, зокремау Київській області. Але я знаю позицію голови обласної адміністрації. Тому я думаю, що будуть прийняті відповідні рішення і ціни повернуться на попередні показники», - прогнозує він.  

Розенко також додав, що жодних підстав для збільшення цін на товари, послуги та проїзд у транспорті немає. 

Читайте АСН в Google News