Кабмін готовий підтримати Львів у вирішенні проблеми утилізації відходів

24.01.2017, 15:01

Прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін України готовий підтримати Львів у питанні вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів. За інформацією прес-служби КМУ, Володимир Гройсман за участю віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона сьогодні провів зустріч із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою з питання ситуації навколо утилізації твердих побутових відходів у Львові.

«Голова уряду України підкреслив, що вирішення проблеми є в компетенції міської влади. Водночас уряд готовий надати необхідну підтримку, що дозволить врегулювати це питання», - йдеться в повідомленні.

За словами Гройсмана, у бюджеті Львова в результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, які необхідні для врегулювання проблеми, зокрема, цього року бюджет розвитку міста складе 1,8 млрд грн.

«Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це зона відповідальності мера міста особисто, а також міської ради. Але ми бачимо не один тиждень, місяць, а, напевно, і рік, системно проблема твердих побутових відходів у Львові не вирішується. Жителі міста не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників», - сказав він.

Гройсман зазначив, що в таких питаннях важливі готовність і здатність міської влади вести діалог із жителями сусідніх громад.

Читайте АСН в Google News