Київська влада пояснила підвищення проїзду в «маршрутках»

24.01.2017, 14:37

Київська влада обіцяє поки «тримати» ціни на проїзд у метро і муніципальному транспорті. Про це на прес-конференції 24 січня заявив секретар постійної комісії Київради з питань транспорту Андрій Задерейко, передає кореспондент ASN.

«Перевізники, які належать комунальним підприємствам столиці, не піднімали ціни на перевезення. Політика міста така, що поки ми не будемо піднімати вартість проїзду. Були маніпуляції, що нібито буде підвищення цін на проїзд у метро, ​​я можу сказати, що ми цього не плануємо. Місто зацікавлене в тому, щоб розвивати інфраструктуру. Ви бачите, що з'явилися смуги руху для автобусів. Думаю, що ми їх закріпимо і з'являться автобуси. Але поки ми не плануємо підвищення вартості на проїзд у муніципальному транспорті. Наша позиція така, що ми хочемо забезпечити якісний сервіс за ту ж вартість», - сказав він.

Відзначимо, що «Київпастранс» керує тільки 39 маршрутками на всю столицю.

Нагадаємо, з 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд у маршрутках міста на 1 гривню. «Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень», - розповів раніше начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир.

Читайте АСН в Google News