Україна та Ізраїль відновили переговори про вільну торгівлю

24.01.2017, 13:30

У Києві 24-26 січня проходить IV раунд переговорів між Україною та Ізраїлем про укладення Угоди про вільну торгівлю, повідомили в Мінекономрозвитку.

Під час переговорів сторони опрацюють загальні підходи до лібералізації торгівлі та окремі положення проекту Угоди, а також розглянуть умови доступу до ринку товарів сторін, правила походження, захисні заходи і тарифи в рамках Угоди.

«Україна розглядає Ізраїль як перспективного торговельного та інвестиційного партнера в таких сферах як: сільське господарство, енергетика, промисловість, ІТ, туризм тощо», - повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

Нагадаємо, в грудні 2016 року РБ ООН прийняла резолюцію з вимогою до Ізраїлю припинити поселенську діяльність на територіях Палестини. Цю резолюцію підтримали 14 з 15 членів РБ ООН, зокрема й Україна.

Потім ізраїльський прем'єр Беньямін Нетаньяху розпорядився скасувати запланований візит до Ізраїлю прем'єр-міністра України Володимир Гройсмана через антиізраїльське голосування України в РБ ООН.

Читайте АСН в Google News