Слідком РФ завів кримінальну справу проти росіян із «Правого сектора»

23.01.2017, 10:05

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив кримінальні провадження стосовно низки громадян Росії, нібито причетних до діяльності ДУК «Правий сектор».

«Порушено кримінальні справи щодо п'ятьох громадян Росії: Ігоря Чудінова, Геннадія Хамраєва, Георгія Стоцького, Романа Стригункова і Олександра Валова. У їхніх діях вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч.1 і 2 ст. 282.2 КК РФ (керівництво діяльністю екстремістської організації і участь в ній)», - йдеться в повідомленні СК РФ.

За даними російського слідства, всі п'ятеро росіян у різний час виїхали в Україну, де вступили до лав «Правого сектора».

У повідомленні говориться, що в Україні Чудінова призначили на посаду заступника командира одного з бойових структурних підрозділів ДУК «Правий сектор», а Хамраєв став бійцем підрозділу і брав активну участь у бойових діях на Донбасі. Стоцький, Стригунков і Валов, за даними слідства, стали активістами «Правого сектора» і систематично брали участь у мітингах, маршах, вели пропаганду ідеології, цілей і завдань «Правого сектора».

Читайте АСН в Google News