Полторак розповів, наскільки реальним є план щодо приведення Збройних сил до стандартів НАТО

20.01.2017, 15:57

Міністр оборони України Степан Полторак не бачить загроз для виконання плану з приведення Збройних сил до стандартів НАТО, але наголошує, що це залежатиме від реформ в економіці в цілому.

Як передає кореспондент ASN, про це він сказав на спільній прес-конференції з Державним секретарем з питань оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Майклом Феллоном сьогодні у Києві.

Говорячи, наскільки реалістичними є плани, передбачені у Стратегічному оборонному бюлетені стосовно приведення ЗСУ до повної сумісності з силами НАТО до 2020 року, він сказав, що плани дійсно є амбітними, але враховуючи ситуацію, яка склалася, немає часу для того, щоб розтягувати цей процес.

«Ми не маємо права на експерименти і помилки, тому що ми можемо втратити управління ЗС, і це буде безпосередньо загроза територіальній цілісності України», - сказав Полторак. 

Він визнав, що завдання по переходу на стандарти НАТО є надзвичайно важкими, зокрема завершення реформування до 2020 року. 

Але, за словами міністра, він особисто не бачить загроз для виконання цього плану.

«Єдине в мене є застереження, воно пов'язано з тим, що реформа оборонного відомства є надзвичайно коштовною. І кінцевий успіх проведення реформ у Міністерстві залежатиме від реформ в економіці, наших фінансових спроможностей і бюджету Міністерства оборони», - пояснив він.

Читайте АСН в Google News