У Львові облаштують п'ять майданчиків для брикетування сміття

19.01.2017, 14:02

Депутати Львівської міської ради на засіданні 19 січня затвердили план екстрених заходів з недопущення виникнення надзвичайної екологічної ситуації через проблеми з вивезенням міських відходів, повідомили в прес-службі міськради.

Зокрема, прийнято рішення облаштувати п'ять тимчасових майданчиків для перевантаження і брикетування сміття в кожному районі Львова. «Такі майданчики не вирішать питання в комплексі, але дозволять зменшити напругу. Внаслідок брикетування, обсяг сміття зменшується в шість разів, а його подальше обгортання промисловою плівкою робить ці брикети герметичними», - пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Він додав, що брикетоване сміття готові приймати деякі полігони побутових відходів. При цьому він не уточнив, де ці полігони розташовані.

«Ми категорично не допустимо ніяких накопичень сміття у Львові. Його треба вивозити, але коли воно брикетоване, можна його вантажити в потяги, можна транспортувати різними способами. Тоді вирішуються питання і обсягу сміття, і самої безпеки під час його транспортування», - зазначив Садовий.

Читайте АСН в Google News