Порошенко, Меркель і Олланд обговорили виконання Мінських угод

16.01.2017, 19:21

У понеділок, 16 січня, Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, в ході якої сторони обговорили стан виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в Донбасі, повідомили в прес-службі Глави Української держави.

«Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд підкреслили необхідність досягнення прогресу в реалізації блоку безпеки Мінських домовленостей, що сприятиме подальшому просуванню на інших напрямках мирного врегулювання», - йдеться в повідомленні.

У телефонній розмові Порошенко поінформував про неприпустиму ситуацію із заручниками і громадянами України, які незаконно утримуються в РФ. Крім того, Франція і Німеччина відзначили послідовні зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання, зокрема щодо звільнення в односторонньому порядку 15 чоловік і забезпечення подачі води в окремі райони Луганської області.

Співрозмовники дійшли згоди щодо необхідності продовження роботи з підготовки дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей.

Читайте АСН в Google News