Трамп несе загрозу правам людини в США - Human Rights Watch

12.01.2017, 18:24

Human Rights Watch: Трамп несе загрозу правам людини в США. Про це на прес-конференції 12 січня заявив директор Human Rights Watch у справах Європи і Центральної Азії Х'ю Вільямсон, передає кореспондент ASN.

«Обрання Дональда Трампа  президентом в листопаді 2016 року увінчало кампанію, позначену жінконенависницькою, ксенофобською і расистською риторикою. І політика Трампа, якщо вона буде відповідати передвиборній риториці, може завдати величезної шкоди вразливим групам населення, суперечить основним зобов'язанням Сполучених Штатів в галузі прав людини», - заявив він.

У самій доповіді нагадується, що кампанії Трампа включали депортацію мільйонів нелегальних іммігрантів, зміни до законів США щодо обвинувачених у тероризмі. Обраний президент також пообіцяв скасувати більшість доступних медичних законів, що раніше забезпечувало 20 млн незастрахованих американців в отриманні доступу до медичної страховки.

За словами Х'ю Вільямсона, представники Human Rights Watch проведуть зустріч з Дональдом Трампом, де будуть підняті всі перераховані питання і ризики для погіршення ситуації з дотриманням прав людини.

Читайте АСН в Google News