На «Дожде» прокоментували заборону на трансляцію в Україні

12.01.2017, 14:51

На російському телеканалі «Дождь» повідомили, що шкодують про рішення Нацради заборонити його трансляцію на українських теренах і порадили дивитися ефіри на сайті. Про це сказано на сайті Дождя.

Про припинення трансляції російський телеканал повідомив представник провайдера «Воля», який є партнером «Дождя». За його словами, рішення про виключення російського каналу з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає законодавству України, було прийнято в четвер, 12 січня. Офіційний документ опублікують 16 січня.

З цього моменту в українських операторів буде місяць, щоб виключити телеканал «Дождь» з мереж.

«Мені шкода, що український Нацрада прийняла це рішення... Сподіваюся, що наш глядач з України знайде можливість дивитися «Дождь» на нашому сайті, через наші програми в Smart TV та інші канали дистрибуції», - сказала генеральний директор телеканалу Наталя Сіндєєва.

Також вона прокоментувала звинувачення Нацради України через які було прийнято це рішення - демонстрація карти РФ з Кримом в складі і трансляція реклами в ефірі каналу.

За словами Сіндєєвої, відповідно до умов договорів з усіма провайдерами, мовлення на українській території здійснюється з використанням IP без прямої комерційної реклами і Нацраді України було повідомлено про це.

За її словами, телеканал керується законодавством Росії при зображенні російської карти.

Читайте АСН в Google News