Проти Савченко можуть порушити кримінальну справу за публікацію списків полонених - Чаплига

11.01.2017, 14:32

За фактом розголошення депутатом Надією Савченко прізвищ зниклих і полонених українських військових може бути розпочато кримінальну справу. Так вважає представник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига, пише Українська правда.

«Закон говорить про особливий порядок опублікування інформації про військовослужбовців. Частина осіб зниклих або полонених на території ОРДЛО - це українські військовослужбовці. Ту є порушення закону про боротьбу з тероризмом. В цьому аспекті можливий початок кримінального провадження у цій справі», - заявив Чаплига.

Разом з тим він констатує, що частина правозахисників вітає цю ініціативу Савченко, як вітає будь-які кроки щодо прискорення звільнення заручників. «Якщо є люди, які вважають, що їхнє право на приватність було порушено, то вони можуть звертатися із заявою і тоді може бути розпочато кримінальну справу за статтею 182 ККУ України - незаконне збирання, зберігання, використання, поширення інформації про особу без її згоди» , - додав Чаплига.

Читайте АСН в Google News