Савченко пояснила, звідки і навіщо оприлюднила списки полонених та зниклих безвісти на Донбасі

10.01.2017, 17:14

Народний депутат України Надія Савченко пояснила, навіщо оприлюднила списки полонених та зниклих безвісти на Донбасі.  

Про це вона сказала під час брифінгу сьогодні у Києві, передає кореспондент  АСН.

Коментуючи оприлюднення нею списків українських полонених та зниклих безвісти, вона підкреслила, що вони напрацьовані її командою впродовж дев’яти місяців після її звільнення з полону.

«Вони не були взяті у якоїсь офіційної української сторони. Це була робота, я знаходила деяких людей і надавала потрібну інформацію всім відповідним структурам України», - сказала Савченко.

Вона зауважила, що у своїх списках вона виділила кольорами тих людей, які є громадянами Росії, які є російськими військовими, які виконували завдання вбивати наших людей в Україні.

«Я виділила помаранчевим кольором тих людей, які є громадянами Росії, російськими військовими, які приходили виконувати завдання вбивати наших людей в Україні… Ці люди є обмінним матеріалом, рівноцінним нашим політв'язням, які сидять зараз у РФ, в окупованому Криму. Решта  – це рівноцінний обмін наших полонених, що перебувають в «ЛНР» і «ДНР». Ці люди є, ці списки є підтвердженими», - пояснила політик.

«Для чого були потрібні ці списки. Для того, що після цього закінчуються спекуляції, і ні Москва, ні Київ не зможуть більше спекулювати обміном. Ці списки треба було зробити відкритими, як і весь процес у Мінську», - зазначила вона.

Нагадаємо Савченко попри застереження СБУ оприлюднила списки полонених та зниклих безвісти на Донбасі.

Читайте АСН в Google News