Тандіт розповів подробиці обміну українських заручників

05.01.2017, 13:23

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що українська сторона готова піти на безпрецедентний крок для звільнення українських заручників, обмінявши 228 бойовиків на 48 утримуваних в «Д/ЛНР» українців, передає ЛІГА.net.

«Ми готові йти навіть на такий безпрецедентний компроміс. Чим він обумовлений? Обумовлений тим, що ми живемо в правій державі. Якщо ми говоримо про всіх, то ми говоримо, що зараз можемо віддати 228, яких можемо законно передати через певну процедуру. Законну процедуру. Нам кажуть, що готові віддати 48», - сказав Тандіт.

За його словами, зараз проводяться консультації і зустрічі, зокрема і з представниками церкви, з метою подальшого визначення кількості українських заручників і місць, де вони можуть перебувати на окупованих територіях Донбасу.

При цьому радник голови СБУ не став уточнювати, хто є в поданих списках, посилаючись на закон про персональні дані. «У цьому списку є дуже багато відомих заручників, про яких говорять вже давно. Там є і військові, які зі зброєю в руках захищали цілісність України», - сказав Тандіт.

Він додав, що офіційно українськими заручниками вважаються 110 осіб, проте відомо перебування тільки 58 осіб.

Читайте АСН в Google News