У Вінницькій області затримано чоловіка, який замовив вбивство брата за $10 тис.

27.12.2016, 14:46

У Вінницькій області місцева поліція разом з прокуратурою викрила та попередила замовне вбивство. 22-річний молодий чоловік хотів вбити свого 24-річного брата, так як між ними виникла суперечка за квартиру батьків. Про це передає Gazeta.ua, посилаючись на прес-конференцію в.о. начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса.

«Два місяці тому молодий чоловік, який раніше перебував у місцях позбавлення волі, отримав замовлення на вбивство сім'ї. Ми зареєстрували це провадження. Почали проводити слідчо-оперативні заходи. Як виявилося, у вінницьких батьків-інвалідів було троє дітей, які росли в інтернатах і дитячих будинках. За молодшого брата і сестру відповідав старший брат. Він одружився, у сестри також була сім'я. Батькам дали квартиру площею 120 м2, а молодший брат залишився жити з ними. Іншого сина і дочку хотіли позбавити права власності на житло», - говорить співрозмовник.

Батько з молодшим братом побили свою дочку і сестру. Старший брат заступився за неї і напав на чоловіків. За тяжкі тілесні ушкодження, яких було завдано батькові, йому присудили п'ять років умовно.

«Провокації і образи тривали. 22-річний брат вирішив зателефонувати своєму знайомому, який вже відбував покарання, і замовив вбивство своєї сім'ї, а потім зупинився тільки на старшому братові. З того часу протягом 2 місяців поліція проводила контрольовану операцію з організації інсценування вбивства», - додав поліцейський.

За вбивство брата замовник запропонував $10 тис. Він встиг віддати 2000 гривень авансу. Коли віддавав ще частину, був затриманий. За замовлення вбивства брата чоловікові загрожує 15 років або довічне ув'язнення.

Читайте АСН в Google News