Кіберполіція розповіла про нову шахрайську схему з «ПриватБанком»

26.12.2016, 16:14

Департамент кіберполіції України попередив про нову шахрайську схему в зв'язку з націоналізацією найбільшого банку України «ПриватБанку» і його можливе об'єднання з «Ощадбанком».

«Шахрайська схема полягає в тому, що шахраї телефонують потенційній жертві, не обов'язково безпосередньо клієнту «ПриватБанку», і представляються працівниками служби безпеки «Ощадбанку» і, зловживаючи довірою громадян, дізнаються, чи є потерпілий власником карткового рахунку «ПриваБанк», а потім, в разі підтвердження цього факту, повідомляють, що в зв'язку з об'єднанням зазначених банківських установ, клієнту терміново необхідно здійснити переказ грошових коштів з рахунку «Привату» на новий, оформлений в «Ощаді» картковий рахунок», - йдеться в повідомленні поліції.

Мета шахраїв - дізнатися номер банківської карти, CVV-код, пароль до Інтернет-банкінгу та інші дані. В результаті зловмисники отримують доступ до чужого картковому рахунку і намагаються перерахувати гроші жертви на свої банківські рахунки. Для цього вони дзвонять жертві ще раз і виманюють у них коди доступу до системи «Приват 24», які приходять на номер клієнта банку в рамках двофакторної аутентифікації при банківської операції.

«Шахраї, використовуючи методи соціальної інженерії, здійснюють злочинні дії не тільки щодо клієнтів «Привату», а й дізнавшись, що довірливий громадянин є клієнтом будь-якого іншого банку, створюють аналогічну зазначеній вище ситуацію заволодіння коштами громадян», - заявили в поліції.

Читайте АСН в Google News