У Києві на міжнародному турнірі вибрали кращих гравців у сквош

22.12.2016, 18:44

У Києві відбувся міжнародний турнір зі сквошу PARETI Squash Open 2016, який тривав п'ять днів. За цей час свою майстерність показали близько 200 гравців із 14 країн світу. Призовий фонд і рейтингові очки розігрувалися у 5 категоріях. У фіналі серед чоловіків-професіоналів переміг італієць Стефане Галіфі, який обіграв чеха Ондрея Угерка. У жіночій категорії перше місце виборола юна українка Аліна Бушма. Дівчина, хоча і мала невисокий номер посіву, але обіграла дуже сильних суперниць, повідомляють організатори турніру. Беручи до уваги в загальному сильний склад учасників, неможливо було спрогнозувати результат, говорять вони.

"Прогнозувати, хто буде власником головного призу змагань, не взявся б ніхто. Ондрей Угерка виріс із перспективного гравця на справжнього бійця, а Стефане Галіфі хоч давно не виступав на міжнародних турнірах, але має колосальний досвід. У їхній грі все вирішив випадок - наприкінці другої партії чеський сквошист підвернув ногу і вже під час перерви заявив, що не зможе продовжувати боротьбу. Таким чином Стефане Галіфі став володарем вже одинадцятого у своїй кар'єрі титулу переможця турніру PSA", - розповів директор турніру Максим Уракін.

В інших категоріях місця розподілилися таким чином: "Еліт": Костянтин Рибальченко, Валерій Федорук, Денис Подворний; "Жінки-аматори": Ірина Задворна, Анна Нємцева, Олександра Воронкіна; "Чоловіки-аматори": Олександр Стіжко, Ігор Крехтюк, Олег Горошотченко. PARETI Squash Open 2016 два роки поспіль проводиться під егідою PSA, а також - за підтримки Федерації сквошу України. Генеральним інформаційним партнером ігор є інформагентство Інтерфакс-Україна.

 

Читайте АСН в Google News