У МВС назвали причину обшуків у чиновників Мін'юсту

21.04.2015, 11:29

Обшуки у керівника департаменту з люстрації при Мінюсті Тетяни Козаченко та її заступника Дмитра Димова проводять за зверненням голови Мін'юсту Павла Петренка через сфальшований документ щодо непоширення на одного з посадовців ГУ ДФС в Києві Закону України «Про очищення влади». Про це повідомили в прес-службі МВС.

«Головним слідчим управлінням МВС України за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України», — йдеться в повідомленні МВС.

За даними правоохоронців, 13 лютого 2015 року невідомий підробив лист Мін’юсту, адресований заступнику начальника київського ГУ ДФС про те, що «стосовно цієї посадової особи не застосовуються заборони, передбачені ч. 3 ст. 1 Закону України «Про очищення влади». Постанови на обшук у Козаченко і Димова видав Печерський райсуд Києва.

Обшук проводиться 21 квітня щодо можливої причетності до підробки вказаного документа. Обшук проводить слідчий підрозділ МВС за місцем проживання керівництва департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України та за місцем проживання колишнього заступника керівника ГУ ДФС в Києві і в приміщенні цього органу, повідомили правоохоронці.

Читайте АСН в Google News