«Батьківщина» не голосуватиме за бюджет-2017 та «закони мафії»

20.12.2016, 12:44

Фракція «Батьківщина» не буде голосувати за ухвалення державного бюджету на 2017 рік та так звані «закони мафії».  Про це в кулуарах Верховної Ради України 20 грудня заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент ASN.

«Щдо бюджету ситуація сьогодні дуже складна. В першій половині дня сьогодні будуть прийматися ті закони, які забезпечують ухвалення бюджету... Ті, хто за них проголосує, покаже, що він з мафією... Ми будемо робити усе, щоб такі закони не були прийняті... Ми будемо голосувати проти закону про бюджет на 2017 рік», - заявила вона.

З її слів, ідеться про три урядові законопроекти.

Проект закону №5131 щодо внесення змін до Бюджетного кодексу.

«Говорять, що він вносить зміни на користь місцевих бюджетів. Цим підмінюються поняття. Насправді на місцевий рівень передаються безліч зобов'язань: по житлово-комунальних послугах та інші видатки...  До 20 млрд грн - буде дефіцит місцевих бюджетів», - прогнозує вона.

Другий урядовий законопроект  №5132  щодо внесення змін до Податкового кодексу.

«Це жахливий законопроект, який не відповідає вимогам ЄС, бо скасовується пільгова система оподаткування для малих і середніх аграріїв. Цим знищують фермерські господарства. Водночас підвищують акцизи на 30% на дизельне пальне, що призведе до зростання цін  усього в аграрній сфері, щоб його остаточно добити. Збільшується рента на транспортування добрив для сільських господарств», - сказала Тимошенко.

Третій законопроект № 5368 щодо покращення інвестиційного клімату України. «Який насправді дає нові можливості та зелений шлях для тіньової мафії офшорів... Для себе вони створюють митні безподаткові зони! Безмитні лагуни», - наголосила вона.

Читайте АСН в Google News