Бюджет на 2017 рік буде прийнятий у ніч на п'ятницю

19.12.2016, 14:43

Бюджет на 2017 рік буде прийнятий в ніч на п'ятницю. Про це в інтерв'ю журналістам під час засідання погоджувальної ради 19 грудня заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент ASN. 

«Комітети парламенту мають працювати, щоб підготувати проект бюджету для розгляду у другому читанні та в цілому цього тижня... Підтримка бюджету, я думаю, буде «Народним фронтом», «Самопоміччю», групами депутатів... Я думаю, що ми завершимо розгляд бюджету в ніч з четверга на п'ятницю... Чому в ніч? Бо озвучено багато пропозицій від груп депутатів... Все це дає мені сміливість говорити про ніч четверга», - заявила вона. 

У свою чергу, голова «Народного фронту» Максим Бурбак в інтерв'ю журналістам додав, що є загроза для прийняття бюджету на 2017 рік. 

«Головне завдання усіх депутатів на цей тиждень - проголосувати за бюджет на 2017 рік, щоб у новий рік ми зайшли з бюджетом! Вчора ми обговорювали бюджет, є застереження щодо наповнення бюджету через неприйняття закону про спецконфіскацію. Це є ганьбою, коли й досі парламент не проголосував за спецконфіскацію. За нашою інформацією, вже намагаються придбати офшорні рахунки, щоб не повернути кошти, вкрадені Януковичем», - сказав він. 

Тому «Народний фронт» пропонує для збалансованості бюджету у зв'язку з провалом спецконфіскації істотно скоротити витрати на утримання чиновницького апарату. Тільки на перельотах у 2015 році урядом Яценюка було зекономлено півмільйона доларів.

Читайте АСН в Google News