Націоналізація "Привату" спровокує паніку на валютному ринку. Долар вже подорожчав

19.12.2016, 10:32

Націоналізація "Привату" може спровокувати паніку на валютному ринку. Про це в інтерв'ю ASN 19 грудня заявив економіст Ерік Найман. "Націоналізація "ПриватБанку", зі стратегічної точки зору, - це позитивний крок, але тактично це може спричинити негативні наслідки", - сказав він. В першу чергу, за оцінками експерта, це може призвести до коливань курсу долара, а значить - падіння гривні.

"Тактично це може привести до того, що народ понервувати. Психологічно спекулянти спробують це використовувати, підняти курс долара. Але потрібно враховувати, що додаткової гривні на ринку немає і не з'явиться. Тому я думаю, що новий рік ми будемо зустрічати з тим же курсом, з невеликими коливаннями, плюс-мінус , - додав він. - Але стратегічно вливання державою грошей в "ПриватБанк", на думку економіста, все-таки не найкраще, яке могло б бути. Вливання державою коштів в банк закладає ризики вже на наступний рік".

Станом на ранок 19 грудня готівковий долар дійсно подорожчав. Як повідомляє сайт Мінфін на чорному ринку долар торгується 27,07-27,15, в той час на міжбанку - 26,28-26,33. 

Читайте АСН в Google News