З 19 грудня "Приватбанк" переходить в повну власність держави

18.12.2016, 23:54

Кабінет Міністрів України зібравшись на позачергове засідання в неділю, після такого ж позачергового засідання Ради національної безпеки і оборони України, підтримав пропозицію НБУ про перехід комерційного банку "Приватбанк" в стовідсоткову власність держави, говориться на сайті КМУ.

З понеділка 19 грудня повним власником «Приватбанку» буде Міністерство фінансів України. У повідомленні також йдеться, що подібні дії здійснюються при «при координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки». На згаданому засіданні, глава НБУ і міністр фінансів повідомили, що «приватні акціонери ПриватБанку звернулися до уряду з пропозицією, щоб держава в інтересах клієнтів банку стала його повним власником».

Також в уряді стверджують, що такими діями рятують і сам «Приватбанк» і всю банківську систему країни. У понеділок, 19 грудня, о 8-30 ранку глава НБУ і міністр фінансів обіцяють повідомити деталі суспільству. Також в повідомленні говориться, що окремо з питання націоналізації «Приватбанку» виступлять Президент і прем'єр-міністр України.

Читайте АСН в Google News