«Газпром» повинен виконати рішення АМКУ

15.12.2016, 11:52

«Газпром» повинен виконати рішення АМК України. Про це в інтерв'ю журналістам 15 грудня заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент ASN.

«Антимонопольний комітет України - незалежний регулятор, який контролює ситуацію зі зловживаннями як українських суб'єктів підприємницької діяльності, так і іноземних. АМКУ провів розслідування, встановив факти незаконних дій компанії «Газпром», застосував до неї санкції. Ці санкції підтверджується рішенням українського суду. В Україні немає жодного органу, ні в уряді, ні в парламенті, щоб давати доручення про скасування рішення АМК. Тому всі заяви РФ щодо цього рішення є надуманими», - сказав він.

Міністр юстиції додав, що АМК України діяв за законом: «Якщо російська сторона усуне ті причини, які стали підставою для санкцій, сплатить штраф, то проблем з нашим АМК не буде. А що стосується того, що вони нібито побоюються щодо транзиту газу, то я можу сказати, що Україна не здійснює поставки російського газу, Україна не купує газ у «Газпрому».

Як повідомлялося, 5 грудня Господарський суд Києва повністю задовольнив позовні вимоги АМКУ до «Газпрому» про примусове стягнення з цієї компанії штрафу в розмірі 172 млрд гривень (близько $6,59 млрд за поточним курсом. - Ред.). За даними комітету, половина суми - це безпосередньо штраф, друга - пеня, нарахована за його несплату.

Читайте АСН в Google News